Футбол. Фінляндія. Євро-2018. Юніори (U-19). У фінальній частині учасники діляться на дві групи по чотири команди. По дві кращі збірні виходять до півфіналу.
Група А. 16 липня. Норвегія — Португалія. 1:3. Фінляндія — Італія. 0:1.
Група В. 17 липня. Туреччина — Англія. 2:3.
Васса. Франція — Україна. 1:2. Голи: Цітаїшвілі, 13, Гуйтан, 23, Булеца, 86.
Франція: Діуф, Дембеле, Ніакате, Камара, Сарр, Нгуямба, Діябі (Басіла, 66), Мауліда (Гуїрі, 75), Гуйтан, Пінтор (Адлі, 46), Сумаре. Тренер — Бернар Діомед.
Україна: Кучерук, Миколенко, Бондар, Попов, Корнієнко, Хахльов (Бєляєв, 90+1), Дришлюк, Конопля, Булеца (Ременюк, 89), Цітаїшвілі (Мусолітін, 90+4), Супряга. Тренер — Олександр Петраков.
Рефері — Ендрю Даллас (Шотландія).
Вилучено Сарра, 64 (фол останньої надії).
Молодці наші футболісти. І не тільки тому, що перемогли французів, старші товариші яких щойно стали чемпіонами світу. А тому, що зробили це наші хлопці красиво, продемонструвавши високу техніку і добрий вишкіл.
Звичайно, вся боротьба ще попереду — поєдинки в групі проти Англії і Туреччини, але такий старт, безумовно, надихає нашу команду і її прихильників.
Рахунок відкрив київський динамівець Георгій Цітаїшвілі. Щоправда, за десять хвилин красивим ударом (м’яч влучив у поперечину і відскочив у ворота) Рафік Гуйтан зрівняв рахунок.
Головні події розгорнулися після перерви. Відчувалося, що українці налаштувалися на серйозну боротьбу і намагаються захопити ініціативу. Нам дуже допоміг суперник — Маланг Сарр збив Владислава Супрягу на лінії карного майданчика і французи залишилися вдесятьох.
Відтак, наші футболісти, отримавши таку фору, пішли вперед. І доля їм усміхнулася: ще один динамівець Сергій Булеца в результаті блискавичної контратаки ударом здалеку вразив нижній кут воріт збірної Франції. Перемога!
Наступний матч збірна України проведе завтра проти команди Англії.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.