Уляна Єгорівна ВОЛОКОВА із села Млинок Онуфріївського району відзначила своє 100-річчя. Цього дня на обійсті поважної господині було святково та людно. Уляна Єгорівна приймала щирі вітання від кількох поколінь своєї великої родини та односельців — шанувальників її дару довголіття, життєвої мудрості та нестримної працьовитості (на знімку). 

Народилась вона в селі Успенка. Вийшла заміж за млинчанина Данила Волокового. Обоє трудились у місцевому колгоспі (нині СК «Україна»). Уляна Єгорівна — на польових роботах, доглядала телят, вирощувала шовкуни. Її невгамовність і старанність були прикладом для інших.
А ще подружжя народило й гідно виховало чотирьох дітей: доньок Галину та Надію, синів Миколу та Сергія. На своє сторіччя має Уляна Єгорівна найбільший подарунок — шестеро онуків та стільки ж правнуків.
Свій секрет довголіття не приховує: «Головне — побільше працювати, не сидіти без діла. Робота — це здоров’я. Не треба ходити до лікарів. Найкращий рецепт від старості — постійно рухатись». Разом із тим іменинниця сама з частинкою гумору дивується, як дожила до такої вагомої дати: «Я постійно хворіла. Зранку ніби зовсім немічна, а піду на роботу — одразу й подужчаю».
І нині, в такий поважний вік, просить у старшої доньки Галі, в сім’ї якої проживає, дати їй хоч якоїсь роботи, «щоб життєві канали повідкривались». Каже, що, як потрудиться, одразу краще почувається. А ще Уляна Єгорівна любить «лікуватись сонцем». Не одну годину може вигріватись під його променями, насичуючи організм енергією. У свої 100 років відзначає, що газети читає без окулярів, хоча раніше не могла похвалитись гарним зором. Близькі навіть жартують, що до бабусі молодість повертається.
А ще ювілярка має неабиякий хист до співу. Тож усі сімейні вечері та зустрічі не минають без пісні. І навіть нині Уляну Єгорівну ніхто з рідних та близьких не може переспівати.
«До свого ювілею мама завчасно взялася за репетиції, — зауважують доньки. — Співала «На городі верба рясна» та інших пісень. Голос у неї звучить молодо і потужно».
Життєві труднощі не позбавили Уляну Волокову оптимізму, вона залишається сильною духом людиною, яка вміє радіти життю і філософськи ставиться до всіх випробувань долі. Всім же гостям, які прийшли на її 100-річчя, ювілярка побажала відзначити таку ж поважну дату.

Руслана СОРОКА.
Фото автора.

Кіровоградська область.