Такі собі оази здорового способу життя на Херсонщині відшукали... податківці. У Бериславському, Верхньорогачицькому, Генічеському та Новотроїцькому районах області вони виявили сім сіл із населенням загалом понад 6300 чоловік, звідки до бюджету роками не надходить жодної копійки акцизу за роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами.
І кількість тих, хто не проти хильнути чарчину оковитої і затягнутися цигаркою там анітрохи не менша, ніж у сусідів. Натомість комерсанти вочевидь хитріші: через місцеві магазинчики чи просто з дому вони продають і спиртне, і тютюнові вироби, але тільки «для своїх». А оскільки села невеличкі й усі одне одного знають в обличчя, «сторонній» людині забороненого товару з-під прилавка не продадуть. Тож марно надсилати підставних покупців для виявлення факту незаконної торгівлі та притягнення винуватців до відповідальності.
Співробітники ГУ ДФС у Херсонській області та АР Крим дивуються: очільники місцевих громад щодо «безакцизних» сіл нарікають на відсутність коштів у скарбниці для розвитку комунального господарства та соціальної сфери. Але водночас нічого не роблять заради збільшення надходжень до бюджету.

Херсонська область.