Священнослужителі дванадцяти релігійних конфесій провели спільну молитву за воїнів 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, які повертаються на Донбас для захисту України. Захід, що відбувся у камінній залі облдержадміністрації, зініційовано єпископом Ужгородським і Закарпатським Української православної церкви Київського патріархату Варсонофієм. І в такому форматі він відбувся вперше.

На знімку: під час спільної молитви.

Під час зібрання, інформує прес-служба ОДА, присутні підписали історичний документ — Декларацію про створення Міжконфесійної духовної ради Закарпаття.
«Ми об’єдналися в молитві за долю України, за долю наших воїнів, яких знову відправляють на схід України боронити рідну землю. Сьогодні у нас історичний день в організації Міжконфесійної духовної ради Закарпаття, створення якої підтримали 12 конфесій. Тут ми вирішуватимемо долю нашого народу, звертатимемося до представників влади, аби спільно ухвалювати рішення для кращої долі рідної України», — зазначив старший єпископ Української вільної церкви християн євангельської віри Василь Райчинець.
Святі отці промовили молитви за мир і спокій в Україні, за підтримку наших воїнів, котрі боронять цілісність держави на Донбасі, увесь український народ і благополуччя на Закарпатті.

Василь НИТКА.
Фото надано прес-службою ОДА.