Сьогодні в Одесі розіграють перший трофей нового сезону — Суперкубок України. Зрозуміло, що у «Шахтаря» і «Динамо» виникли певні кадрові проблеми.

«Гірникам» у цьому поєдинку не допоможе Максим Малишев, який через травму пропустить кілька місяців. Також не зіграє Тайсон, котрий мав повернутися з відпустки тільки вчора. Натомість Веллінгтон Нем, який дістав пошкодження на зборах в Австрії, вже працює у загальній групі.

Загалом, за словами тренера донеччан Паулу Фонсеки, він майже визначився зі складом на сьогоднішній матч. Влітку команду залишили кілька провідних гравців — Даріо Срна, Факундо Феррейра, Бернард та Фред. Але «Шахтар» встиг поповнитися черговим легіоном бразильців, підписавши хавбеків Майкона, Фернандо і Сіпріано, а також екс-динамівця нападника Жуніора Мораеса. Окрім того, до «гірників» приєднався ще й воротар Олексій Шевченко.

***

Щодо «Динамо», то команду в літнє міжсезоння підсилили бразильці — півоборонець Че Че та оборонець Сідклей, з оренди повернувся хавбек Олександр Андрієвський, а динамівський вихованець воротар Денис Бойко, який належав стамбульському «Бешикташу», підписав повноцінну угоду з киянами.

Зазнали «біло-сині» і низку втрат: контракти закінчилися в Олега Гусєва, Дьємерсі Мбокані, Євгена Хачеріді, Руслана Ротаня, Дмитра Хльобаса та вже згаданого Мораеса. Окрім того, «Динамо» віддало до «Зорі» в оренду Богдана Михайличенка і Богдана Лєднєва. А Максим Казаков має підписати трирічний контракт з луганчанами. Нарешті, оборонців Олександра Османа та Владислава Дубінчака «Динамо» віддало в оренду іншому київському клубу — «Арсеналу».

Згідно з регламентом УПЛ, облік карток у матчах Суперкубка та чемпіонату України ведеться разом, тому сьогодні не зможе зіграти польський оборонець киян Томаш Кендзьора, який отримав четверте для себе попередження в останньому турі минулого чемпіонату.

До речі, матч за Суперкубок доручили провести харківському рефері Костянтину Труханову. Його асистенти — Сергій Беккер та Олег Плужник — також із Харкова.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.