Понад півтисячі операцій за неповні чотири місяці провели в Рівненському серцево-судинному центрі, що відкрився в межах реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Усі операції проводилися на ангіографічному обладнанні, що було закуплене в межах реалізації проекту.

Інтервенційний кардіолог центру Юрій Бурдаш демонструє результати коронографії.

За словами головлікаря Рівненської обласної клінічної лікарні Івана Зими, одним з найзатребуваніших відділень лікарні стало відділення інвенційної радіології, де встановлений ангіограф, та куди звертаються хворі не лише з Рівненщини, а й інших областей, зокрема з Тернопільської, Житомирської та Волинської.
— Аналізуючи підсумки роботи колективу лікарні за півріччя, можна констатувати, що завдяки проекту Світового банку нам вдалося суттєво збільшити кількість як екстрених, так і планових операцій у відділенні інвенційної радіології, де запрацював серцево-судинний центр. Витратні матеріали для операцій на судинах і серці для ангіографа закуплені коштом держави та Світового банку. А зростання кількості операцій — це збільшення кількості врятованих життів, — каже Іван Зима.
Керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок зазначає, що півтисячі прооперованих пацієнтів — це той показник, який реально демонструє ефективність реалізації проекту: «Сьогодні ми вийшли на той рівень, коли можемо говорити про практичну користь від реалізації проекту. Наразі група впровадження проекту активно працює над відкриттям аналогічного серцево-судинного центру в місті Сарни».

Олександра ЮРКОВА.
Фото надано автором.