Одна з найвідоміших компаній Тернопільщини — приватне акціонерне підприємство «Агропродсервіс», яке очолює Іван Чайківський (на знімку), концептуально змінила свої підходи до формування власного внеску в соціальний розвиток територій, де вона орендує землю. Новації полягають у встановленні дієвого парт-нерства, яке забезпечує взаємодовіру та взаємоповагу між власниками земельних паїв, територіальними громадами й аграрним бізнесом.

Нині це підприємство активно підтримує школи, дитячі садочки, ФАПи, заклади культури та спорту, допомагає з ремонтом сільських доріг, освітленням вулиць… Працюючи над соціальною програмою розвитку територій, «Агропродсервіс» подарував медичне обладнання Лановецькій громаді. Допомогли школам сіл Настасів та Лозова з нагоди їх ювілею, налагодили співпрацю з Бережанським агротехнічним коледжем. Проводили екскурсії для дітей на власне підприємство та Тернопільський м’ясокомбінат.
Особливу увагу приділяють співпраці з партнерами — власниками земельних паїв. На пільгових умовах їм надають послуги з обробітку присадибних ділянок. Лише за останні роки на соціальний розвиток населених пунктів, де компанія орендує землю, спрямовано понад 10 млн гривень.
«Ми намагаємося  своєчасно, в різних зручних для пайовиків формах, здійснювати одні з  найвищих платежів в області за орендовані земельні паї. Компанія постійно вдосконалює свою  співпрацю з громадами. Кілька років поспіль ми запроваджуємо дієву систему широкого соціального партнерства. Цей шлях, на нашу думку, виправдовує себе — забезпечує публічність соціального внеску бізнесу та його прозорість», — вважає генеральний директор компанії «Агро-продсервіс» Іван Чайківський.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано прес-службою ПАП «Агропродсервіс».

Тернопільська область.