Екологічну ситуацiю в місті Березне на Рівненщині поліпшать завдяки реконструкції інженерних мереж очищення стічних вод. Там тривають будівельні роботи. Раніше потужності давали змогу очищати 900 куб. м/добу господарсько-побутових і виробничих відходів. Тепер буде 1500 куб. м.

Як повідомили в Рівненській ОДА, завданням проекту є реалізація нової технології очищення стічних вод, яка базується на використанні механічних та біологічних методів. Передбачено двоступеневу біологічну очистку з наступною доочисткою від органічних речовин сполук азоту та фосфору в біологічних ставках. За проектом планується упорядковувати відстійники, блок біологічної очистки, камери зворотного мулу, мулові майданчики та біологічні ставки. Також споруджують будівлю повітродувної системи, що забезпечує остаточну переробку бактеріями органіки в неорганіку.

На реалізацію проекту реконструкції цих очисних споруд з Державного фонду регіонального розвитку виділено 10 млн грн, з місцевого бюджету спрямують 1,1 мільйона, інформує наш власкор Олександра ЮРКОВА.