Можливості сільського зеленого туризму як чинника розвитку сільських територій Луганщини презентували представники Білокуракинської, Новоайдарської, Старобільської, Троїцької райдержадміністрацій, Білокуракинської, Лозно-Олександрівської, Троїцької, Нижньодуванської селищних рад. Досвід громад переконує, що туризм виступає важливою складовою соціально-економічного розвитку сільської місцевості і може стати суттєвим джерелом поповнення бюджетів територій, адже область має багато населених пунктів з особливою історією, цікавою культурною та історичною спадщиною.

Учасники наради обговорювали напрямки розвитку сільського зеленого туризму, виходячи з наявного у регіоні потенціалу, а також шляхи забезпечення його сталості. Не менш важливим питанням було залучення фінансових ресурсів у сферу промоції.

Своїми ідеями та досвідом з цього приводу поділилася виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко. А представники Норвезької ради у справах біженців (NRC) презентували програму «Розвиток потенціалу сільськогосподарських організацій», а також ознайомили присутніх з умовами та можливістю отримання грантів для розвитку сільських організацій.