Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 1-й тур.

23 липня.

«Чорноморець» — «Олімпік». 2:1. Одеса. «Чорноморець». 4 364 глядачі. Рефері — Кривоносов (Київ). Голи: Рижук, 9, Татарков, 65 — Дегтярьов, 69.

На 85-й хвилині Балашов («Олімпік») не реалізував пенальті (воротар).

Одесити за підсумками попереднього турніру вилетіли до Першої ліги. Але не пробули там жодного дня, бо з певних причин повернулися до УПЛ. Однак ціла група виконавців залишила «корабель», либонь, злякавшись пониження в класі. І тепер новому наставнику «моряків» болгарину Червенкову, як то кажуть, на ходу доводиться ліпити новий ігровий ансамбль. Роботи, зрозуміло, непочатий край. Але колектив надихатимуть позитивні результати, як оця перемога над «Олімпіком».

***

Тур завершиться сьогодні двома матчами: «Динамо» — «Ворскла»; «Десна» — «Шахтар».

***

А завтра українські клуби починають виступи в єврокубках. Першим на старт виходить «Маріуполь». У столиці Швеції Стокгольмі приазовці зустрінуться з місцевим клубом «Юргорден».

Хоч маріупольцям і зіпсувала настрій поразка в першому турі чемпіонату УПЛ від «Зорі» (1:2), але вони, за словами наставника команди Олександра Бабича, дуже серйозно налаштовані на складання стокгольмського іспиту.

Матч «Юргорден» — «Маріуполь» 26 липня розпочнеться о 20:00 (за київським часом). Телетрансляція наживу — на каналі «Футбол-1».

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.