Футбол. Сьогодні програму виступів українських клубів на євроарені починає «Маріуполь». У Стокгольмі українська команда в першому матчі другого відбірного раунду Ліги Європи зустрінеться з місцевим «Юргорденом». Учора маріупольці пізно ввечері вирушили за авіамаршрутом Запоріжжя — Київ — Стокгольм.

«Ми старалися добре підготуватися, використовуючи максимум інформації про суперника, — розповів наставник «Маріуполя» Олександр Бабич. — Наша наукова група добре вивчила шведську команду. Скажу, що це досвідчений колектив, котрий діє в силовій манері за схемою 4—4—2. Варто зазначити, що «Юргорден» приймає суперників на штучному полі. Це ми теж врахували».

***

Відома суддівська бригада, яка проведе цей поєдинок: рефері — Мирослав Зелінка; асистенти — Ондржей Пелікан, Ян Патакі; четвертий арбітр — Емануель Марек (усі — Чехія).

Мирослав Зелінка народився 23 лютого 1981 року в Празі. З 2011-го — арбітр ФІФА. Матчі Ліги Європи судить з 2012 року. Також він працював на матчах відбірного турніру до чемпіонатів світу 2014 і 2018 років. У минулому сезоні Зелінка відсудив матч кваліфікації Ліги Європи «Олександрія» (Україна) — БАТЕ (Білорусь, Борисов).

Поєдинок «Юргонден» — «Маріуполь» відбудеться в Стокгольмі на «Tele2 Arena». Початок о 20:00 (за київським часом). Телетрансляцію наживу вестиме канал «Футбол-1».

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.