Українська Церква відзначає 1030-ту річницю хрещення Київської Русі — України. Перші урочистості на Прикарпатті розпочалися 24 липня в Коломиї.

Святкову відправу очолив владика Юліан.

Фото надано Коломийською РДА.

Преосвященний єпископ Коломийський і Косівський Юліан очолив із нагоди ювілею архієрейську божественну літургію у співслужінні духовенства Коломийської єпархії Української православної церкви Київського патріархату.
В урочистостях узяли участь заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Пасічняк, перший заступник голови Івано-Франківської облради Василь Гладій, представники влади із Коломийського, Косівського, Верховинського, Надвірнянського та Городенківського районів. На свято прибуло багато вірян.
Після відправи в міському парку імені Кирила Трильовського відбулася хресна хода вулицями міста.
З нагоди 1030-ї річниці хрещення Київської Русі — України Коломийська єпархія організовує паломницькі тури вірян для участі в загальноцерковних урочистостях у Києві. Зокрема, 27 липня відбудеться всенощна у Володимирському кафедральному соборі, а 28 липня у цьому ж головному храмі — божественна літургія, яку очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Людмила СТРАЖНИК.