Як повідомила начальник Головного управління ПФУ в Івано-Франківській області Надія Павлюк (на знімку), прийнято рішення щодо продовження виплатного періоду до 28 липня, і до громадян-отримувачів пенсій кошти надійдуть.

На Прикарпатті в першому півріччі забезпечено стабільне фінансування і своєчасну виплату пенсій 355,6 тисячі пенсіонерів. Станом на 1 липня через установи банків 57,0 % із них отримали щомісячні виплати на 2 882,43 млн грн, що дало змогу зекономити на поштових видатках 28,8 млн грн.
За платежами, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду, надійшло 46,3 млн грн, або 92,6% до запланованих. Отож на колегії Головного управління ПФУ в Івано-Франківській області 24 липня наголошено на тому, що збільшені надходження, вжиті заходи щодо наповнення бюджету. Задля детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості з початку року проведено низку засідань різних рівнів, на яких розглянуто 347 суб’єктів господарювання стосовно виплати найманим працівникам низької заробітної плати.
Активізувалася робота з територіальними громадами щодо надання їх мешканцям адміністративних послуг. За перше півріччя таких було 2 039, і стосувалися вони здебільшого призначення та перерахунку пенсій. Спеціалісти органів ПФУ такі послуги вже надають жителям 14 територіальних громад безпосередньо в їх адміністративних центрах через проведення виїзних прийомів.
Для полегшення обслуговування популяризується надання доступу до веб-порталу електронних послуг ПФУ, користувачами якого вже є 25,5 тис. жителів. 1 036 осіб уже зареєструвалися для розсилки СМС-повідомлень.
«Нелегальна зарплата — втрачена пенсія» — під таким гаслом працівники Головного управління ПФУ в області провели флешмоб у центрі Івано-Франківська. Таким чином прагнули привернути увагу до проблеми легалізації зарплати, адже, одержуючи неофіційну, люди позбавляють себе гідних пенсій у майбутньому та соціальних гарантій уже сьогодні.
«Пріоритетними напрямами діяльності органів у другому півріччі 2018 є стабільне фінансування та своєчасна виплата пенсій, наповнення бюджету, поліпшення якості обслуговування громадян, впровадження ефективних технологій адміністрування та підвищення прозорості пенсійної системи, — підсумувала роботу управління Надія Павлюк.

На знімку: флешмоб «Нелегальна зарплата — втрачена пенсія».

Людмила СТРАЖНИК.
Фото надане ГУ ПФУ в Івано-Франківській області.