Футбол. Ліга Європи. 2-й відбірний раунд. Перший матч. 26 липня.
«Юргорден» (Швеція, Стокгольм) — «Маріуполь» (Україна). 1:1. Голи: Яворський, 38, Баджі, 90+4.
«Юргорден»: Ісакссон, Гуннарссон (Ларссон, 65), Даніельсон, Юганссон, Аугустинссон, Рінг, Карлстрьом (Волкер, 72), Ульвестадт, Радетинац (Ольссон, 77), Баджі, Мрабті. Тренер — Йозкан Мелькемінгель.
«Маріуполь»: Худжамов, Білий, Яворський, Биков, Кирюханцев (Полегенько, 87), Пихальонок, Мишньов (Чоботенко, 82), Тищенко, Демірі, Чурко (Горбунов, 75), Фомін. Тренер — Олександр Бабич.
Рефері — Мирослав Зелінка (Чехія).
Стокгольм. «Tele2 Arena». 14 000 глядачів. 32 градуси.
Обидві команди дуже старалися, хоча не завжди показували гру пристойної якості. Але «Маріуполь» заслуговує на похвалу. Адже він не програв і забив м’яч у гостях.
Високий на зріст оборонець Сергій Яворський після подачі кутового В’ячеславом Чурком у високому стрибку ударом потилицею (у стилі знаменитого нападника, капітана збірної ФРН і клубу «Гамбург», срібного (1966) і бронзового (1970) призера чемпіонатів світу Уве Зеелера) ефектно вразив ціль.
На жаль, маріупольці не втримали перемогу, пропустивши на 4-й доданій хвилині. Але рахунок 1:1 — дуже перспективний. Тому ним треба скористатися, добре підготувавшись до матчу у відповідь, котрий відбудеться 2 серпня в Одесі. Хоча це складне завдання. Адже зустріч у Стокгольмі показала, що у «Маріуполя» забракло фізичних сил на весь ігровий час.
Олександр Бабич:
— Я задоволений. Хлопці виконували стратегію, яку ми обрали. Загалом вона спрацювала. Забили, але пропустили наприкінці. Десь не вистачило досвіду та лави запасних. Якби в нас були свіжі нападники, могли б спіймати суперника на контратаці. Наприкінці зустрічі варто було взяти м’яч під контроль і довести справу до переможного завершення.
Подякував хлопцям. Це наш перший досвід. Ми завершили гру з високо піднятими головами. Розуміли, що суперник тиснутиме. Але ми виграли багато верхових подач. А от у середній лінії вже не вистачило сил на підбирання. Тепер потрібно відновитися. Це дебют, тому не гнівитимемо Бога — маємо нормальний результат...