Фінляндія. Юнацький чемпіонат Європи (U-19) з футболу. Матчі 1/2 фіналу. Італія — Франція. 2:0.
Україна — Португалія. 0:5. Голи: Коррера, 2, Філіпе, 19, 21, Трінкан, 28, 31.
Україна: Кучерук, Миколенко, Бондар, Попов, Корнієнко, Хахльов, Дришлюк, Конопля (Сафронов, 34), Булеца, Цитаїшвілі (Ременюк, 72), Супряга (Кулаков, 11). Тренер — Олександр Петраков.
Тепер маємо подвійне відчуття. Адже не без підстав ми тішилися тим, що наша збірна перемогла сильну команду Франції і непоступливу збірну Туреччини, зіграла внічию з чинним чемпіоном Англією і з першого місця вийшла з групи. А ще вона здобула путівку на чемпіонат світу U-20, котрий відбудеться наступного року.
Шикарний результат — за нього честь і хвала футболістам і їхньому наставнику. Зрозуміло, що колектив плекав надію розвинути успіх у Фінляндії. Але не витримав перевірку дуже сильним суперником — збірною Португалії.
Але, о Боже, наші почали «горіти» з перших хвилин зустрічі. Зрозуміло, про причини фіаско так одразу важко сказати. Потрібний серйозний, а не емоційний, аналіз фахівців. Адже ця команда продовжуватиме функціонувати, гратиме на ЧС наступного року.
Утім, наставник нашої команди Олександр Петраков таки висловився по гарячих слідах:
— Матч програв я. Повністю беру відповідальність за поразку на себе. Наші футболісти думали, що кожен окремо — сильний виконавець. А я казав їм, що ми сильніші, коли граємо командно, проте вони подумали інакше.
Один не добіг, другий не підстрахував. Вийшли і думали, що все минеться просто, без особливих складнощів. У житті є чорні та білі смуги. Сьогодні чорна.
Наша команда отримала гарного ляпаса, удар. Португалія, відверто, сильніша, я про це вже казав. Її можу тільки привітати з виходом до фіналу...
Отже, у фіналі 29 липня зустрінуться збірні Португалії та Італії.