У Байковецькій ОТГ, що в Тернопільському районі, традицією стало проведення Днів села. Цей рік особливий тим, що одразу в трьох населених пунктах відзначатимуть 555 років з дня першої писемної згадки. Одне з таких святкувань відбулося у Шляхтинцях.

Свято відкрили змаганнями з міні-футболу, в яких взяло участь шість місцевих команд. Після нагородження переможців розпочався святковий концерт. Ведучі цього дійства привітали наймолодшу жительку села — півторамісячну Софійку Бербец, і найстаршу — Ольгу Ковальчук, якій виповнилося 97 років. Учасники дарували глядачам поетичні рядки та музичні композиції, які присвятили родині, своєму селу, Україні.
«День села — це свято єднання. Саме в такі моменти пробуджується у серцях любов до своєї маленької батьківщини, усі сповнюються відчуттям єдиної родини. З’їжджаються до рідного куточка люди, які тут народилися, виросли», — зазначив у вітальному слові байковецький сільський голова Анатолій Кулик. Також він побажав селу розквіту, а громаді — добробуту. Подякувала усім небайдужим до проблем громади та тим, хто бере активну участь в житті села, староста Шляхтинців Ірина Ференц.
На святкуванні всі охочі пригощалися українськими стравами та великим тортом. А на завершення — запалили символічну ватру. Невдовзі до родинних днів єднання долучаться в селах Лозова та Стегниківці, яким цього року теж виповнюється по 555 років.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано відділом промоції Байковецької ОТГ.