Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 2-й тур.

З м’ячем нападник «Десни» Дмитро Хльобас, якого назвали кращим гравцем туру. 

28 липня. «Олександрія» — «Зоря». 1:0. Олександрія. КСК «Ніка». 2 111 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Гол: Банада, 85.
«Львів» — «Динамо». 0:1. Львів. «Арена Львів». 10 150 глядачів. Рефері — Козик (Мукачево). Гол: Русин, 90+2.
29 липня. «Олімпік» — «Ворскла». 1:0. Київ. «Динамо» імені Валерія Лобановського. 550 глядачів. Рефері — Пасхал (Херсон). Гол: Балашов, 51.
«Карпати» — «Чорноморець». 1:0. Львів. «Україна». 
2 850 глядачів. Рефері — Шурман (Київська область). Гол: Швед, 16.
«Шахтар» — «Арсенал». 3:0. Харків. ОСК «Металіст». 6 541 глядач. Рефері — Романов (Дніпро). Голи: Мораес, 10, Фернандо, 32, Тайсон, 37.
«Маріуполь» — «Десна». 1:4. Маріуполь. Стадіон імені Володимира Бойка. 1 516 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Вакула, 68 — Хльобас, 3, 22, Філіппов, 59, 78.
«Шахтар», «Олександрія», «Динамо» — по 6 очок, «Карпати», «Чорноморець», «Десна», «Зоря», «Львів», «Олімпік» — по 3, «Ворскла» — 0, «Маріуполь» — 0, «Арсенал» — 0.

***

Зустріч в Олександрії минула у приблизно рівній боротьбі. Можливо, трохи активнішими були господарі. Суперники створили кілька моментів, котрі результату не принесли.
Але на 77-й хвилині «Олександрія» отримала чисельну перевагу. Травми стопи зазнав капітан луганчан Артем Громов. А Юрій Вернидуб на той момент уже зробив три заміни. Скористатися цією несподіваною перевагою олександрійці не забарилися. Євген Банада відправив м’яч у сітку ударом головою з лінії воротарського майданчика після подачі з лівого флангу від Василя Грицука.

***

Маючи величезну перевагу, купу моментів, «Динамо» ніяк не могло забити бодай м’яч. Своєю чергою футболісти «Львова» діяли дисципліновано, грамотно оборонялися і досить гостро контратакували. Надійно й упевнено зіграв воротар господарів Олександр Бандура.
Але останньої миті, коли все йшло до «сухої» нічиєї і почався відлік доданого арбітром часу, Олександр Хацкевич випустив на поле ще одного форварда — 19-річного Назарія Русина. І той за мить виправдав надії тренера, забивши переможний м’яч. А допоміг йому це зробити Олександр Андрієвський.
Одне слово, ціною величезних потуг «Динамо» виграло матч, другий поспіль.
Жилмар Тадеу, тренер «Львова»:
— У першому таймі ми програвали в середині поля, але в другому — діяли добре. З «Динамо» всім грати важко. Скільки додав суддя — сім-вісім хвилин — то не має значення. Ми пропустили контратаку і програли.
Однак усі вони молодці, я задоволений їхньою грою. А від результату я засмучений. Але вже завтра треба починати підготовку до матчу з «Ворсклою»...
Олександр Хацкевич, наставник «Динамо»:
— Жодних претензій по грі до футболістів у мене немає. Лише з реалізацією є проблеми. У таких матчах потрібно використовувати один-два моменти і грати спокійно. А коли володієш ініціативою, створюєш моменти, але не забиваєш, тоді футболісти нервують, це позначається на їхніх діях. Найголовніше, що ми не збилися на навалу, а шукали простір між лініями, гравці вривалися з глибини. Загалом кожен, хто виходив на заміну, зробив свій внесок у перемогу. А головний підсумок — гравці мають характер. За тиждень це у нас третя зустріч. Важко, але наприкінці поєдинку таки вдалося дотиснути суперника.
Опонент зіграв дисципліновано, тому не програв з більшим рахунком. В окремих моментах блискуче зіграв воротар господарів. У нас було мало інформації про львів’ян, бо вони зіграли лише один матч. Тому й думали, що вони більше атакуватимуть.

***

«Шахтар» без особливого напруження за рахунок класу переграв на своєму полі столичний «Арсенал». Першу перемогу (історичну) у вищому класі здобула «Десна». Чернігівці в гостях з великим рахунком здолали «Маріуполь». Варто сказати про те, що азовці в четвер успішно зіграли матч Ліги Європи в Стокгольмі проти «Юргордена» (1:1). У них були тривалі перельоти і переїзди (12 годин в один бік) та обмаль часу для відновлення — лише два дні.

*** 

Перша ліга. 2-й тур. «Суми» — «Зірка» (Кропивницький). 3:1. «Балкани» (Зоря) — «Колос» (Ковалівка). 0:0. «Волинь» (Луцьк) — «Металіст 1925» (Харків). 2:0. «Дніпро-1» — «Гірник-Спорт» (Кропивницький). 6:0. «Інгулець» (Петрове) — «Прикарпаття» (Івано-Франківськ). 0:1. «Авангард» (Краматорськ) — «Агробізнес» (Волочиськ). 0:1. «Оболонь-Бровар» (Київ) — «Рух» (Винники). 0:0.

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.
Фото УПЛ.