ЗАПОРІЖЖЯ:

В обласному центрі назвали переможців шостого сезону конкурсу соціальних проектів «Ми — це місто», який проводить металургійний комбінат «Запоріжсталь». Мета конкурсу — зробити місто кращим власними силами. З кожним роком кількість учасників зростає.

Цьогоріч зібрано рекордну кількість заявок — 287, а перемогли у шостому сезоні 73 проекти. До того ж рекордною стала і сума грантів — 4,3 млн грн. Перед початком оголошення результатів організатори здивували учасників приємною новиною — цього року бюджет збільшився на мільйон.

Завдяки тому, що до конкурсу приєдналися деякі запорізькі підприємства, вдалося значно збільшити кількість переможців. Від підприємств містяни отримали гранти у спеціальних номінаціях. Уже кілька років поспіль на сайті конкурсу самі запорожці мають можливість проголосувати за «Народний проект», який отримує додаткові бали від експертної ради. Цього року переможця у цій номінації підприємства обрали майже одноголосно з жителями міста. Тема проекту-переможця — встановлення пандусів для людей з інвалідністю у житлових будинках.

«Проект дуже успішний. Протягом п’яти років ми збільшили бюджет із 700 тисяч до 5 мільйонів. І цього року, завдяки проекту, будуть реалізовані десятки гарних, класних ідей. Гадаю, що результат цих ідей запоріжці побачать у своєму під’їзді, дворі, скверах та школах. Я впевнений, що разом із ними ми змінимо наше місто на краще», — сказав генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.