Проросійські формування нарощують кількість обстрілів українських позицій у зоні проведення бойових дій на сході нашої країни. Так, за даними штабу ООС (на 31.07) противник 40 разів відкривав вогонь, зокрема тричі із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
«Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь переважно із гранатометів, великаліберних кулеметів і стрілецької зброї по захисниках Кримського, Майського, Світлодарська, Новгородського, Майорська, Опитного, Авдіївки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Новотроїцького, Кам’янки, Пісків, Лебединського, Павлополя, Гнутового і Широкиного, а по наших позиціях поблизу Водяного противник тричі відкривав вогонь із мінометів калібру 120 і 82 мм. За минулу добу під час бойових дій троє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення», — йдеться в повідомленні.
Проросійські найманці під час навчань зруйнували житловий будинок та кілька будівель у Малій Юр’ївці, що за 34 кілометри від тимчасово окупованого Луганська.
Про це повідомляє прес-служба місії ОБСЄ. За даними спостерігачів, будинки громадян, що потрапили під обстріл з танків, розташовані між полігонами російських найманців біля Бугаївки та Мирного, де команда СММ нещодавно зафіксувала загалом майже сорок танків невстановленого типу.
Якщо Росії не вдасться вплинути на результати наступних президентських і парламентських виборів в Україні, то агресор може вдатися до воєнних дій.
Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов, передає «Інтерфакс-Україна». Він наголосив, що один із пріоритетів політики РФ — внутрішня дестабілізація ситуації в Україні. І якщо ця форма дестабілізації не дасть Москві очікуваних результатів, не виключені агресивні воєнні дії проти нашої країни, вважає Турчинов.
Про це свідчить концентрація російських військ на сході й на півдні нашої країни, констатував він, додавши, що питання про те, коли Росія може почати масштабну провокацію, залишається відкритим.
Виступаючи вчора перед випускниками програми «Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України» у Києві секретар РНБО сказав: «Наше спільне завдання — зміцнення оборонної здатності нашої держави. Наш ОПК має забезпечити армію потужною зброєю, сучасною технікою. Реформування і розвиток наших Збройних Сил мають забезпечити їх здатність протистояти сильному жорстокому ворогу. Ми повинні реалізувати ефективне функціонування СБУ, Національної гвардії, інших силових структур, що протидіють спробам дестабілізувати ситуацію в нашій державі, що є сьогодні одним із головних пріоритетів гібридної війни Росії проти нас».