Пакет чорного кольору, в якому було 45 головок зелених рослин снодійного маку, виявили працівники Зборівського відділення поліції. Заборонені рослини знайшли у тернополянина, коли той перебував у селі Мильно. Вилучене направили на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Тернополя.
Макове городництво виявили оперативники й на Шумщині. На земельній ділянці в селі Боложівка невідомі насіяли маку. Під час перевірки виявилося, що наркотичні речовини, а це майже двісті рослин, посіяла донька власника землі — уродженка Шумщини. Таке городництво обернулося для жінки відкриттям кримінального провадження. Перед законом відповідатиме і житель Чорткова. У чоловіка на присадибній ділянці оперативники виявили 20 кущів коноплі. Триває слідство, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.
Нагадаємо, що на Тернопільщині, як і по всій Україні, триває операція під умовною назвою «Мак». Її мета — виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, перекриття каналів надходження наркотичних засобів від виробника до споживача та притягнення порушників до відповідальності. «Незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 1700 до 8500 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років», — зазначено на сайті Нацполіції України.
Оперативники нагадують, що керівники підприємств, на території яких з’являються самосіви снодійного маку та конопель, також відповідатимуть перед законом. Їхнє завдання — самостійно знищувати ці рослини.