«Мукачево сакральне» — така основна тема мистецького пленеру, участь у якому брали немало знаних художників. Захід відбувся за підтримки народного депутата України Василя Петьовки. Організатор та керівник — художник Олександр Мондич.

Пленер тривав понад десять днів. Серед його учасників — не тільки закарпатські та українські митці, а й гості з-за кордону, зокрема Томас Рудокас та Діана Рудокєне з Литви. Серед робіт художників — мукачівський замок «Паланок», ратуша, монастирі та інші визначні пам’ятки і сакральні місця (на знімку).
На невеличку виставку, на якій представлені полотна після завершення пленеру, завітали і місцеві, знані митці, зокрема скульптор, народний художник України Іван Бровді. Всі в один голос кажуть: такі заходи необхідні. Передусім це можливість творити, спілкуватися і популяризувати образотворче мистецтво.
Учасники пленеру задоволені. Додому повезуть тільки приємні враження від побаченого на Закарпатті і обов’язково зголосяться взяти участь у таких заходах у майбутньому. Адже творити влітку на березі річки Латориці — особливе відчуття світу, бо довкола стільки церков, намолених місць і давній монастир, на прощу до якого 28 серпня, у День Успіння Пресвятої Богородиці, прибувають тисячі мирян.

Василь НИТКА.
Фото прес-служби Василя Петьовки.