На Дніпропетровщині триває конкурс проектів «Економіка для мене і Я в економіці» для учнів 9—11 класів шкіл, ліцеїв і гімназій регіону. В першому етапі журі розглянуло 17 робіт-рефератів. Представлені проекти розроблено на прикладах конкретних підприємств, галузі, селища, міста, регіону або навіть країни.

На думку директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олександра Демчика, для учнів це ще одна можливість потренувати аналітичне мислення.

— Школярам необхідно розглянути соціально-економічні питання всіх рівнів: від проблем на окремій фабриці до втілення пропозицій на рівні держави, — зазначив він.

Роботи представлено в чотирьох напрямках. Це — «Десять кроків до економічного процвітання країни» (Якби я був міністром економіки), «Десять кроків до економічного успіху підприємства» (Якби я був директором з економіки), «Десять кроків до економічного розвитку області» (Якби я був Прем’єр-міністром) і «Десять кроків до одержання мільйона» (Якби я був підприємцем).

— До другого етапу пройшли сім конкурсантів. Тепер їм необхідно підготувати комплексні презентації, — розповіли нам організатори змагання. — Роботи мають включати широке обґрунтування методик, запропонованих у першому етапі. Конкурсні роботи можуть подаватися у співавторстві декількох школярів.

Переможців визначать у квітні — вони одержать подарунки. Кращі ідеї буде використано в проектній діяльності молодих учених регіону.

 

Дніпропетровська область.