Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відвідає ХІІІ фестиваль середньовічної української культури «Ту Стань! — 2018», який триватиме з 3 по 5 серпня у селі Урич Сколівського району на Львівщині. На північ від сучасного населеного пункту в IX—XIII століттях існувало унікальне наскельне місто-фортеця, оборонний та адміністративний центр і митний пункт на соляному шляху із Дрогобича на Закарпаття і далі до Західної Європи.

У програмі заходу — екскурсії, історичні реконструкції, лицарські поєдинки, кінні турніри, ярмарки, на яких буде представлено народні промисли і ремесла, квести, нічний штурм, лазерне дійство. Тут працюватимуть ремісничі цехи. Ще одна новинка фестивалю — Бойова школа. Відвідувачі матимуть змогу не лише спостерігати за боями, а й помірятися силами із лицарями-русичами.

Учасників фестивалю чекає місцевий музей, у якому представлено артефакти, що розповідають про історію і традиції русичів та їхньої могутньої держави — Київської Русі.

Минулоріч, відкриваючи фестиваль «Ту Стань! — 2017», Андрій Парубій сказав: «Тустань — місце нашої сили. Це місце українського духу». Адже фестиваль не лише популяризує українську середньовічну культуру, а й відроджує та плекає, за словами Голови Верховної Ради, українську лицарську традицію.

Організатори фестивалю, що відбувається за сприяння Андрія Парубія та голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, — Львівська ОДА, Сколівська міськрада, Сколівська держадміністрація, Національний парк «Сколівські Бескиди», місцева громада.