Поблизу села Хоросно Пустомитівського району Львівщини 25—26 серпня триватиме II фестиваль «ГорбоГори».

Фестиваль, який проводять неподалік Львова, торік мав велику популярність, його відвідали тисячі гостей. Цього року напрями і локації «ГорбоГорів» значно розширили, традиційно залишивши ярмарок регіональної продукції, до участі у ньому запросили виробників з інших областей. Тому відвідувачі матимуть можливість придбати смаколики: сири, копченості, мед, каву, морозиво та напої. А ще — побачать насичену програму тест-драйвів, шоу дронів, а також матимуть нагоду відвідати презентацію сільськогосподарської техніки.

Окрім того, як розповіла заступниця начальника управління продовольства та розвитку сільських територій департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Катерина Олинець, на фестивалі буде гарна локація для дітей. «Це буде зоокуточок з традиційними для Львівщини тваринами: вівцями, курми, кроликами. Також залучатимемо волонтерів для проведення різноманітних майстер-класів», — зазначила чиновниця.

Ще у програмі фестивалю є велопробіг зі Львова до Хоросна, пішохідна та велоекскурсія територією агротуристичного кластера «ГорбоГори» з відвідинами монастиря, німецьких колоній, гастропрезентації, українська дискотека.

«Оскільки цей рік визначено Національною туристичною організацією України Роком гастрономічного туризму, ми пропонуємо усім гостям долучитись до гастропрезентації регіональної кухні з локальних продуктів, де можна буде і навчитися готувати, і покуштувати, і набратися смаку до гастромандрів Львівщиною, — зазначила начальниця управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака. — А у наметовому містечку можна буде розміститися безпосередньо на території фестивалю».

Організатори переконані, що буде пізнавально, весело і смачно.

Львів.