БРАНЦІ КРЕМЛЯ

Український активіст Володимир Балух не збирається припиняти голодовку, зазначив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз. Проте його стан залишається тяжким. Фермера з Роздольненського району Криму Балуха було затримано після обшуку 8 грудня 2016 року. Як стверджували у ФСБ, на горищі його будинку виявили патрони і тротилові шашки. Проте адвокати і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — через прапор України, який було вивішено у дворі його будинку. 19 березня 2018 року Балух оголосив голодовку. 23 червня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що за час голодовки Балух втратив 30 кг.

***

Тим часом стало відомо, що ще один кримчанин, політв’язень Кремля Олександр Костенко вийшов на волю з російської виправної колонії, що в Кіровській області Росії. Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на члена громадської наглядової комісії Кіровської області Дениса Шадріна.

Нагадаємо, кримчанина Олександра Костенка засудили до 3,5 року позбавлення волі, після чого вивезли з Криму до російської виправної колонії № 5 в місті Кірово-Чепецьк. Костенко не визнав своєї провини.