За минулу добу, за даними штабу ООС (на 3.08), противник 28 разів відкривав вогонь по позиціях українських військ. «Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь переважно із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а на окремих напрямках з озброєння БМП. Вогонь вівся по захисниках Станиці Луганської, Кримського, Новолуганського, Шумів, Новомихайлівки, Мар’їнки, Авдіївки, Красногорівки, Чермалика, Гнутового, Лебединського, Талаківки, Павлополя та Широкиного.

Разом з цим ворог обстріляв наші позиції поблизу Водяного із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібром 82 мм.

Учора, до обіду, наші захисники дев’ять разів потрапляли під прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних формувань, повідомляє прес-центр Міноборони України.

На Луганськом напрямку ворог застосовував гранатомети та великокаліберні кулемети поблизу Новолуганського і двічі — по захисниках Кримського.

Із цих же видів зброї російсько-окупаційні війська порушували режим тиші на Донецькому напрямку поблизу Широкиного і двічі в районі Мар’їнки й Водяного.

У свою чергу спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні підтверджують факти загибелі 29 мирних жителів на Донбасі в період із січня по кінець липня поточного року. Цю інформацію вчора на брифінгу озвучив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг. За його інформацією, за цей період поранення дістали 132 цивільних.