Найманці РФ продовжують обстрілювати позиції українських військ, зокрема із забороненого важкого озброєння. Так, за добу (дані на 7.08) російсько-окупаційні війська 30 разів відкривав вогонь по позиціях ЗСУ, у тому числі чотири рази з важкого озброєння, повідомляє штаб ООС.
Водночас у зоні проведення Операції об’єднаних сил на сході України за наказом командувача ООС Сергія Наєва перевірили готовність підрозділів армійської авіації, зокрема, успішно здійснили ураження цілей на суші й на морі. Перевірка підтвердила боєздатність чергових сил, передові авіаційні навідники вміло навели вертольоти армійської авіації на певні цілі, у результаті чого об’єкти були уражені, зазначається в повідомленні прес-центру ООС.
А на параді в Києві з нагоди Дня Незалежності продемонструють військово-технічну міць української армії. При цьому — без шкоди для доріг столиці. Це пообіцяв міністр оборони України Степан Полторак під час репетиції мілітаристського дефіле. За його словами, 24 серпня МОУ покаже нові зразки ОВТ: 4,5 тис. військових і 250 одиниць техніки проїдуть центром Києва.
«Уперше цього року в параді беруть участь 24 підрозділи Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України, Національної гвардії, рятувальники, поліцейські та інші підрозділи, що виконують завдання з оборони нашої країни», — повідомив Полторак. Зазначивши, що будуть представлені й нові зразки, які вже використовуються ЗСУ, й ті, які ще проходять випробування. Він запевнив, що всю важку техніку поставлять на трали або взують у «гумові черевики», щоб не пошкодити асфальт. А от бойові машини піхоти (БМП) пройдуть без гумових накладок, бо їх проїзд не становить загрози для дорожнього полотна. Також розглядається питання участі в параді Військово-повітряних сил ЗСУ.
Під час військового параду в День Незалежності в Києві як військове вітання використовуватимуть «Слава Україні!» і «Героям слава!». Про це в коментарі Укрінформу сказав міністр оборони України. Він повідомив, що Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил Петро Порошенко доручив розробити законопроект, що передбачає заміну військового вітання у ЗСУ радянського зразка «Здрастуйте, товариші!» і «Бажаємо (бажаю) здоров’я!» на «Слава Україні!» і «Героям слава!». При цьому Полторак назвав раніше зареєстрований законопроект із цього приводу «сирим». За його словами, новий законопроект уже практично готовий, і міністр сподівається, що після канікул парламент його розгляне.

***

За даними групи «Інформаційний спротив», уздовж лінії розмежування на Донбасі представники УПЦ МП Донецької й Маріупольської єпархії активізували заходи щодо залучення парафіян у лави НЗФ «ДНР».
При цьому періодично проводять ненав’язливі «роз’яснювальні бесіди» про «неправомірність дій карателів» — ЗС України, необхідність захищати «молоду республіку» і навислу загрозу над «руською православною вірою», яку хочуть викорінити «бандерівці».
Як правило, для розмови обирають представників чоловічої статі призовного віку й придатних для військової служби. У процесі спілкування встановлюють їхнє ставлення до української влади й, у разі одержання відповіді про невдоволення нею і т. д., роблять пропозиції з фінансовим інтересом.
При цьому потенційним кандидатам пропонується кілька варіантів діяльності на благо «церкви й «ДНР». Один з них — безпосереднє проходження служби в лавах НЗФ, другий — інформаційна допомога, а саме надання відомостей про діяльність і переміщення підрозділів ЗС України й інших силових органів уздовж лінії розмежування.