Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук побував у селі Цепцевичі Сарненського району, де зустрівся з педагогами місцевої школи та батьками учнів (на знімку в центрі).

Їх цікавило, коли розпочнеться будівництво нової школи.

А що школа давно вже тісна, свідчить той факт, що до неї першовересня піде 717 учнів, серед яких 94 — першокласники. Тим часом заклад розрахований лише на 240 осіб. Через нестачу класних кімнат навчальний простір облаштовують навіть у коридорі. Спортзал у Цепцевицькій школі визнали аварійним п’ятнадцять років тому. Відтоді діти займаються фізкультурою лише на подвір’ї.
До речі, Цепцевичі — одне з поліських сіл із високою народжуваністю. Третина із трьох тисяч його мешканців — діти шкільного віку. Тому нова простора школа у цьому селі дуже потрібна. До речі, так само тісно учням і у школі села Дібрівськ Зарічненського району: тут навчаються навіть у... теплиці, а Міністерству освіти України нема до цього ніякого діла, бо проблему можна було б вирішити, добудувавши п’ять класних кімнат, фундамент під які вже готовий.
Щодо Цепцевичів, то будівництво тут нової школи — питання не нове. Торік був проведений тендер, однак роботи досі не розпочалися через порушення, які виявили.
Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук спробував заспокоїти місцеву громаду, пояснивши, що проектно-кошторисна документація проходить коригування. За кілька тижнів зміни мають затвердити, тож можна буде оголошувати новий тендер. А це означає, що будівництво може розпочатися вже цього року.
«Десять мільйонів гривень із державного бюджету на цей об’єкт виділено, ще мільйон ми передбачили з обласного», — сказав Олександр Данильчук.

Олександра ЮРКОВА.
Фото надано прес-службою Рівнеоблради.