У місті Козова, що на Тернопільщині, 12 серпня відбудеться III аграрно-мистецький фестиваль «Коза-фест» — дійство, на яке чекають і дорослі, і діти. Адже це чи не єдиний фестиваль, де головними дійовими особами є... кози.

Саме від слова «коза» походить і назва містечка, де проводять захід. Голова оргкомітету отець Михайло Забанджала розповів про цьогорічну програму. «Вже традиційний парад кіз розпочинатиметься від скульптури кози (встановленої під час минулорічного фестивалю), а завершиться на зеленій галявині, де відбуватимуться забави. Також цього року фестиваль презентує постійно діючу фотозону «Я люблю Козову». Це буде великий надпис із серцем та козою», — ділиться планами отець Михайло.
За його словами, організатори планують облаштувати дитячий кінотеатр просто неба й демонструвати тут мультфільми та відеоцікавинки про кіз. «До речі, про премії за найкращий образ кози, — продовжує отець Михайло. — Цього року ми плануємо їх збільшити. Як жартували члени оргкомітету, коза зможе сама собі заробити на харч».
Окрім цього, фестивальна лотерея цього року буде благодійною. Усі кошти спрямують на лікування Тоні Мончак. Дівчинка, батьки якої з Козівщини, потребує пересадки печінки. Донором буде її тато.
Постійними меценатами «Коза-фесту» є аграрні підприємства району. Головний партнер — компанія «Агропродсервіс» та її керівники — гендиректор Іван Чайківський і директор Андрій Баран.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано прес-службою ПАП «Агропродсервіс».