Між Луганською облдержадміністрацією та Міжнародною благодійною організацією «Благодійний фонд «SOS Дитячі містечка» Україна» підписано договір про співпрацю.
Генеральний директор фонду Андрій Чупріков зауважив, що документ є формалізацією багаторічних плідних взаємовідносин між ОДА та організацією. На сьогодні Луганське обласне відділення МБО «БФ «SOS Дитячі містечка» Україна» стаціонарно представлено в Сєверодонецьку, Старобільську та Станично-Луганському районі, а мобільні бригади працюють в усіх прифронтових районах, зокрема у Попаснянському та Новоайдарському. Фонд підтримує 398 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах і де виховується 776 дітей. Послуги із соціального супроводу отримують 12 прийомних сімей та дитячий будинок сімейного типу, у яких виховуються 32 дитини. Це 11% від загальної кількості дітей у сімейних формах виховання області.
«Діти охопленої війною області дуже страждають від соціального напруження і постійної небезпеки, — підкреслив очільник області Юрій Гарбуз. — Отже, підтримка сімейних форм виховання вразливих дітей, сприяння розвитку послуг для них на рівні територіальних громад, підтримка сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, — пріоритети нашої роботи».
Очільник Луганщини подякував Міжнародній благодійній організації за підтримку і надану допомогу тим, хто цього найбільше потребує, особливо в останні воєнні роки. Міжнародний директор із надзвичайного реагування SOS Children’s Villages International Андреас Папп, у свою чергу, відзначив роботу регіонального відділення організації та місцевих органів влади, а також їхню тісну співпрацю.

Довідково
На підконтрольній українській владі території Луганщини проживає понад 100 тисяч дітей, із них майже 1,5 тисячі мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Функціонують 11 інтернатних установ, у тому числі чотири спеціальні загальноосвітні школи-інтернати для дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку, і чотири санаторні загальноосвітні школи-інтернати. Також у регіоні функціонує обласний будинок дитини, 16 ДБСТ і 84 прийомні сім’ї. Протягом 2017 року в області було усиновлено 39 дітей.

Луганська область.