У дев’яти об’єднаних громадах Луганщини перші вибори вже відбулись, а в десяти ОТГ на них очікують. На наступному тижні Центральна виборча комісія прийматиме рішення щодо проведення виборів у низці громад, які відбудуться у жовтні. Також повторно відправлені на розгляд пропозиції щодо виборів у двох ОТГ, сформованих поблизу лінії розмежування.
 

Виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Сергій Тихоновський відзначає, що 2018-й став більш дієвим щодо створення ОТГ, особливо у Старобільському, Станично-Луганському, Марківському та Сватівському районах. Зокрема, на території Старобільського району нині нараховується п’ять громад, в одній з яких вибори вже відбулися. Чотири громади сформовані в Станично-Луганському районі. До громади у Марківському районі увійшли п’ять із дев’яти сільрад.

Щодо міст Рубіжного та Лисичанська, то відповідні процеси на сьогодні тут не відбуваються. За результатами проведеного Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в липні цього року моніторингу за шістьма критеріями, створення ОТГ Луганська область посіла десяте місце з 24.

Луганська область.