В обласному центрі триває спорудження нового мосту через річку Бистриця Солотвинська. За проектом його довжина буде 324 м, ширина — 14 м, довжина шляхопроводу — 50 м. Сталево-бетонна конструкція складатиметься з 36 опор. Це пріоритетне міське будівництво.

На знімку: Руслан Марцінків (другий праворуч) під час відвідин будівництва мосту.

Міський голова Руслан Марцінків, керівник УКБ Роман Галіпчак та директор фірми-підрядника «МЗ-112» Сергій Порожнюк провели брифінг на об’єкті, щоб розповісти про головні виклики та завдання, що постають під час реалізації проекту.
Нині будівництво йде хорошим темпом, серйозних відхилень від графіків немає. Уже завершують роботи на п’ятій опорі. Зварюють плити та покривають протикорозійними засобами. Зварюють також суцільну 322-метрову конструкцію. Далі її насуватимуть від опори до опори. Як зазначив Сергій Порожнюк, для цього використають домкратні балки вагою 1,5 т. Науковий супровід будівництва здійснюють спеціалісти Інституту електрозварювання ім. Євгена Патона, які перевірять кожен шов конструкції на міцність.
Мінімальний термін експлуатації мосту — 80 років, що набагато довше, ніж збірних конструкцій. Крім того, суцільна металева конструкція дає можливість робити сучасне освітлення, а її обслуговування набагато простіше.

Людмила СТРАЖНИК.
Фото надано міською радою.