У Білорусі тривають арешти журналістів. 
Німецька міжнародна телерадіокомпанія Deutsche Welle повідомила, що в Мінську на три доби затримано її кореспондента Павлюка Биковського. Дружина Биковського Ольга, член ради руху «За свободу» повідомила DW, що в середу під час обшуку в їхній квартирі слідчі вилучили «всю техніку, яку знайшли, всі комп’ютери, планшети, телефони, флешки, зовнішні переносні диски та банківські картки». При цьому співробітники правоохоронних органів стверджували, що проводять обшук за вказаною адресою, а не особисто в Павлюка Биковського. За словами Ольги, обшук пов’язали з розслідуванням справи про незаконний доступ журналістів до платної інформації державної агенції БЕЛТА.
Як уже повідомляв «Голос України», близько десяти білоруських співробітників недержавних ЗМІ, зокрема БелаПАН та порталу tut.by, затримано цього тижня за звинуваченням у «несанкціонованому доступі до комп’ютерної інформації» державної агенції БЕЛТА. Нібито журналісти використовували інформацію, що брали з платної стрічки новин БЕЛТА, не оформивши за всіма правилами передплату. Однак дружина Биковського зауважила DW, що її чоловік не цікавився платною передплатою БЕЛТА.
Учора стало відомо, що на квартирі головного редактора БелаПАН Ірини Левшиної відбувся обшук. Після обшуку журналістку відвезли до Слідчого комітету на допит. Пізніше Слідчий комітет повідомив, що Ірину  Левшину затримано за кримінальною справою про несанкціонований доступ до комп’ютерної інформації.