«Військовий парад — це привід аплодувати нашим Воїнам, пишатися ними, на власні очі бачити разючі зміни, які відбулися за ці чотири роки, відчувати впевненість, що ми точно переможемо». Таку точку зору висловила Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Дуже чекаю цьогорічного військового параду до Дня Незалежності. По-перше, вперше (соррі за тавтологію), Хрещатиком крокуватимуть і жінки-військовослужбовці. Сьогодні в лавах ЗСУ за контрактом служить понад 24 тисячі українок, з них поки що лише 3,5 тисячі — офіцери. Мало. Але ми впевнено рухаємося в правильному напрямку в питанні гендерної рівності в Армії (й це теж стандарти і принципи НАТО, до речі). По-друге, Армія є ключовим гарантом нашої незалежності та суверенітету. Ми вже навчені й усвідомили, що нас, на жаль, не захистять ніякі будапештські меморандуми, підписані з підлою країною, ніякі гарантії партнерів, які можуть висловити занепокоєння, але точно не будуть воювати за Україну. Сильна, боєздатна, навчена, професійна, мотивована, патріотична, Українська Армія — ось наш гарант. Армія має найбільшу довіру і підтримку в суспільстві», — написала вона.

За її словами, Президента щоразу критикували, мовляв, як сміємо проводити парад, коли ще немає перемоги. «Але наша армія, створена з нуля, на руїнах розкрадених та іржавих військових містечок, допотопної радянської техніки, проданих військових госпіталів — це вже перемога. Бо зупинила мордор і щодня нас захищає. Примітно, що екс-міністри оборони, які розпродавали ту армію, на парад ніколи й не ходять і завжди кричали, що парад — це «зрада». А от українці і суспільство параду дуже чекають.

Будемо кричати: «Слава Українській Армії» й здирати долоні, аплодуючи Їй», — наголосила вона.

Крім того, І. Геращенко сподівається, що якнайшвидше реалізуються рішення Президента і уряду про нову форму військового вітання: «Слава Україні»!. «І нехай згинуть наші вороги, як роса на серпневому українському сонці», — констатувала Перший заступник Голови Верховної Ради.