Виступами закарпатських солістів та групи «Вандор» урочисто відкрили ХХІІ фестиваль духовної пісні в Ужгороді. З напутніми словами до учасників звернувся єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії Ніл. Владика побажав учасникам успіху і Божої благодаті. Привітала молодь і секретар міської ради Андріана Габор.

На знімку: під час відкриття фестивалю.

Кращі дитячі та юнацькі колективи і виконавці Закарпаття з’їжджаються щороку на один зі співочих майданчиків, які організовуються в різних містах краю. Торік фестиваль відбувався у Хусті. Метою духовного заходу, який традиційно влітку проводить Мукачівська греко-католицька єпархія, є молитва за мир та Божу благодать, а також веселий відпочинок молоді і ознайомлення з містом. Захід проводиться і за підтримки міськради.
У святі духовної музики цього року беруть участь майже півтори сотні учасників. Жанри різноманітні: від сольного співу до хору, естради та репу.
Фестиваль й справді, незважаючи на серпневу спеку, омолодив стародавній Ужгород, додав величі, адже триває в історичному центрі — на площі Театральній.

Василь НИТКА.
Фото надано прес-службою міськради.