Підприємці та бізнесмени біля Головного управління Міндоходів у Львівській області організували мітинг, на якому закликали відтермінувати сплату податків до держбюджету. Кількасот людей стояли під стінами податкової з плакатами та гаслами: «Ми проти нецільового використання податків», «Податки для потреб народу», «Не будемо фінансувати сім’ю Януковича та спецпідрозділи».

«Ми розуміємо, що за такі кроки передбачені санкції як адміністративні, так і фінансові. Але це нас не лякає, — прокоментував ситуацію заступник голови Комітету підприємців Львівщини Ярослав Рущишин. — Ми йдемо на жертву, щоб у наших дітей та в нас самих не стріляли на Майдані. Можливо, ця жертва може спричинити появу довіри між підприємцями усієї країни».

На думку підприємців, через місяць-два питання зміни влади вирішиться. А такі кроки стануть серйозним тиском на діючий режим і допоможуть припинити протистояння в країні.

— Чи не приведуть такі кроки до невиплат пенсій? — поцікавилися ми.

— Ні, бо Пенсійний фонд формується не з податків, а з місцевих бюджетів, — заявив Ярослав Рущишин. — Ми закликаємо відтермінувати оплату до державного бюджету. Звідси фінансуються патрони для «Беркута».

А ось як відреагували на такі заяви в Головному управлінні Міндоходів у Львівській області: «Ми не маємо права допустити, щоб криза політична переросла в економічну. Міністерство доходів і зборів України було і залишається поза політикою і працює в штатному режимі. Сплата податків є обов’язком, який закріплений низкою законодавчих актів. За їх несплату передбачена відповідальність», — така позиція податківців.

 

Львів.