Прихильники Партії регіонів продовжують мітинг у Маріїнському парку біля стін Верховної Ради з вимогою припинити масові заворушення (на знімку). Тисячі небайдужих громадян з’їхалися до столиці з усією країни, щоб підтримати дії керівництва держави, висловити солідарність із правоохоронними органами, які стоять на сторожі порядку. Єдино правильний шлях до мирного врегулювання політичного протистояння, на думку активістів, — пошук компромісного рішення з усіх злободенних питань.

Зокрема, народний депутат Анатолій Близнюк, виступаючи зі сцени перед активістами, заявив, що всі зобов’язання, які взяла на себе влада щодо мирного врегулювання протистояння, виконано. Парламентарій нагадав, що на позачерговій сесії Верховної Ради депутати прийняли закон про амністію. Крім того, Микола Азаров з метою суспільно-політичного компромісу й заради мирного врегулювання конфлікту прийняв рішення подати у відставку з поста Прем’єр-міністра. «Усі конкретні кроки для налагодження ситуації в державі виконані. Влада повинна чути народ і діяти в його інтересах», — підкреслив парламентарій.

За словами лідера Всеукраїнської громадської організації «Загальновійськовий союз України» Олега Калашникова, більшість громадян чудово розуміють, що всі дії опозиціонерів, які прикриваються гучними гаслами, насправді спрямовані на досягнення однієї мети — силового захоплення влади. Голос переважної частини українського народу повинен бути почутий — підбурювачі й екстремісти повинні піти з вулиць, а адміністративні будівлі звільнені. Також він звернув увагу на те, що інформаційна війна проти нашого народу за межами України спрямована проти всіх без винятку наших громадян.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.