Акцію протесту провели адвокати у Дніпрі. Вони вимагали від правоохоронців захисту своїх прав і невтручання в професійну діяльність (на знімку).

«Побиття адвокатів в Україні має масовий характер. У Кривому Розі побили нашу колегу Ольгу Рогозіну. Вона кілька разів телефонувала в поліцію, але ніхто так і не приїхав. Потім кримінальне провадження було відкрито, але за статтею «нанесення легких тілесних ушкоджень». Ми вимагаємо, щоб обвинувачення перекваліфікували на статтю 397 (втручання в діяльність захисника або представника особи) ККУ. Наш захід вимушений, але діємо ми у правовому полі. Вимагаємо, щоб працювали правові механізми забезпечення нашої професійної діяльності», — зазначив адвокат Євген Большаков.
До учасників акції вийшов в. о. начальника слідчого управління ГУ НП у Дніпропетровській області Олексій Брандис, який заявив, що за фактом протиправних дій стосовно Ольги Рогозіної проводиться службове розслідування, яке завершиться протягом тижня. Як зазначали учасники мітингу, за 2017—2018 роки в області зареєстровано дев’ять випадків нападу на адвокатів.

Вадим ДЬОМУШКІН.
Фото Олександра РАЗУМНОГО.