За останню добу (станом на ранок 14.08) на Донбасі противник 41 раз відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 11 разів із важкого озброєння. За даними прес-центру штабу ООС, російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із озброєння БМП та протитанкових ракетних комплексів.
Обстріли здійснювали по захисниках Кримського, Новотошківського, Троїцького, Новозванівки, Новолуганського, Південного, Майорська, Залізного, Північного, Опитного, Авдіївки, Новотроїцького, Богданівки, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного. Також бойовики обстріляли зі ствольної артилерії калібру 122 мм захисників Новотошківського, із мінометів калібру 120 мм наші позиції біля Залізного, Північного та Богданівки, а із мінометів калібру 82 мм — позиції біля Новозванівки, Троїцького, Авдіївки та Водяного.
«Внаслідок бойових дій два військовослужбовці дістали поранення. Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою», — зазначили в штабі.
РФ продовжує постачати на окуповані території важку техніку й озброєння. Так, представники ОБСЄ зафіксували наявність у окупантів на Донбасі 18 гаубиць і майже 775 ящиків для боєприпасів та снарядів.
«10 серпня в районі на північ від населеного пункту Хрустальний за допомогою безпілотного літального апарата було зафіксовано 18 буксирувальних гаубиць (вісім 2А36 «Гіацинт-Б», 152 мм, і десять 2А65 «Мста-Б», 152 мм ), які перебувають за межами виділених місць зберігання озброєння в не підконтрольних українському уряду районах Луганської області», — йдеться в офіційному звіті місії.