Паралімпійська збірна України з футболу завоювала срібні нагороди на чемпіонаті Європи для спортсменів із церебральним паралічем, що відбувався у Нідерландах. Про це повідомляє сайт змагань. У фіналі Україна поступилася Росії 2:3.
Цей відносний неуспіх прокоментував гравець збірної дніпрянин Дмитро Молодцов.
Як він зазначив, команда України протягом усього чемпіонату Європи проводила матчі, маючи на одного гравця менше. Річ у тім, що в нашій збірній було за медичними показаннями дискваліфіковано футболіста. Але, незважаючи на це, українці у своїй групі В обіграли команди Фінляндії, Іспанії й Англії із загальним рахунком 18:0 і поступилися лише росіянам 0:1, але вийшли в півфінал, де обіграли Ірландію з рахунком 3:0. До речі, ворота нашої збірної захищав нікопольчанин Костянтин Симашко.
У фіналі команда України знову зустрілася з росіянами.
— Збірна Росії постійно вела в рахунку, — пояснює Дмитро Молодцов. — Вони відкрили рахунок — ми забили у відповідь, вони забили другий — знову зрівняли. Але в нашій команді було вилучено ще одного гравця, тобто ми грали вп’ятьох проти сімох. Проте лише наприкінці матчу росіяни забили третій гол і перемогли.
Але наші футболісти здійснили спортивний подвиг. А українця Віталія Романчука визнано кращим гравцем чемпіонату Європи.
Нагадаємо, футбол для спортсменів із церебральним паралічем також відомий як футбол 7x7. Із 1984-го по 2016 рік цей вид спорту входив у програму Паралімпійських ігор. Матч складається з двох таймів по 30 хвилин.
Торік чемпіоном світу з футболу серед паралімпійців стала збірна України.

Дніпропетровська область.