Хокей. Як уже повідомлялося, 14 вересня стартує новий чемпіонат УХЛ. Кількість учасників не збільшилася. Відмовилися брати участь «Галицькі Леви» з Новояворівська. Але, на щастя, знайшлася заміна.
У Херсоні хокейна справа, як кажуть, дозріла. Там з’явилася команда «Дніпро», котра дебютує в чемпіонаті країни. І все це сталося не на порожньому місці. У місті вже не один рік успішно і плідно працює дитяча школа, котра спроможна кувати власні кадри.
Столичні прихильники хокею, звичайно, не полишають мріяти про відродження «Сокола». Але несподівано і вони тепер матимуть свою команду. Клуб «Крижані Вовки», котрий мав броварську прописку, поміняв її на київську. Відтепер льодова арена, що на вулиці Шалетт, де базується дитяча школа «Крижинка», стане домом і для цього дорослого, але молодого колективу.
Президент ХК «Крижані Вовки» Андрій Хапков розповів про переїзд команди до Києва, про співпрацю з ДЮСШ «Крижинка», а також окреслив завдання команди на новий сезон.
— Наше завдання зробити все, щоб у Києві продовжував жити хокей на високому рівні. Ми домовилися зі школою «Крижинка», щоб з неї отримувати поповнення молодими талановитими виконавцями.
Дуже сподіваюся, що нам допомагатимуть у місті, адже поки що все тримається лише на наших плечах. Хлопці до нашої команди йдуть, вони розуміють, які серйозні завдання перед ними ставлять. Це столиця — зовсім інші амбіції. У попередньому сезоні, чого гріха таїти, ми виступили невдало. Тепер наше завдання-мінімум — місце в середині турнірної таблиці чемпіонату, а там можлива і боротьба за медалі.
Щодо нашої співпраці з «Крижинкою». Хотілося, щоб маленькі гравці бачили, що є команда, до якої можна потрапити, що можливий прогрес у їхньому спортивному житті. А юні хокеїсти зі столиці останніми роками розліталися по регіонах, бо в Києві тривалий час не було своєї дорослої команди.

***

Отже, затишний і зручний льодовий палац на вулиці Шалетт відтепер стане рідним домом не лише для дітей. Там тренуватимуться і проводитимуть домашні матчі чемпіонату УХЛ «Крижані Вовки».

***

Окрім херсонського «Дніпра» і столичної команди, у національному чемпіонаті гратимуть також: «Донбас» (Донецьк), «Кременчук», «Динамо» (Харків) і «Білий Барс» (Біла Церква).

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.