У Києві стартував другий тренувальний табір збірної України «Ігор Нескорених». У ньому беруть участь 15 учасників, які незабаром представлятимуть нашу країну на міжнародних Паралімпійських іграх для військовослужбовців Invictus Games у Сіднеї (Австралія).
Учора на Трухановому острові сильні духом і волею до перемоги спортсмени тренувалися з веслування на тренажерах, пауерліфтингу, стрільби з лука та велоспорту.
На початку літа оргкомітет «Ігор Нескорених» в Україні оголосив імена тих, хто у жовтні поїде до Сіднею. Це ветерани та чинні військовослужбовці. До числа учасників збірної вперше увійшли представники всіх українських оборонних інститутів. Всі вони стали переможцями і призерами національних «Ігор Нескорених», які відбулися у Києві у травні цього року.

 

Тренер ЦСК ЗСУ Ольга Ягодкіна,
заступник Голови Місії Посольства Австралії (країни, яка прийматиме Ігри) в Україні
Тім Болотнікофф,
Андрій Усач — учасник Ігор, ще донедавна десантник 80-ї бригади.

 

Євген Олексенко, учасник ігор,
донедавна боєць роти «Карпатська Січ» 93-ї бригади,
учасник тренування В’ячеслав Антохі.

 

У Сіднеї українці змагатимуться у шести спортивних дисциплінах: легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диска, стрибки у довжину); плавання (запливи на 50 і 100 м вільним стилем, брасом та на спині); веслування на тренажері (1-хвилинний спринт і 4-хвилинна витривалість); велоспорт на шосе; стрільба з лука; пауерліфтинг.
Українська збірна нескорених дебютувала на міжнародному рівні минулого року у Торонто, де завоювала 14 медалей.
Цього року у спортивних змаганнях багато чого відбуватиметься для нашої збірної вперше, зазначають у оргкомітеті. Так, наша команда цього разу дебютує в категоріях «біг на колясках» та «ручний велосипед», у стрибках у довжину, метанні диска, а також візьме участь в естафеті у плаванні.
Нагадаємо, Invictus Games («Ігри Нескорених») — аналог Паралімпійських ігор для військовослужбовців. Проводяться з 2014 року за ініціативою британського принца Гаррі, який надихнувся американськими Warrior Games.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua