Футбол. Ліга чемпіонів. Третій відбірний раунд. Матч у відповідь.  14 серпня.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Славія» (Чехія, Прага). 2:0. Голи: Вербич, 11, Бєсєдін, 74. Перший матч — 1:1.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда (Шабанов, 75), Кадар, Пиварич, Сидорчук, Шепелєв (Буяльський, 88), Гармаш, Циганков (Морозюк, 90), Вербич, Бєсєдін. Тренер — Олександр Хацкевич.
«Славія»: Коларж, Цоуфал, Делі, Нагадеу-Нгаджуї, Боржіл, Соучек, Гушбауер (Фридриг, 85), Стог, Сікора, Змргал (Белуце, 68), Тецл (Шкода, 75). Тренер — Їндржиг Трпишовський.

Рефері — Даніель Стефанський (Польща).

Київ. НСК «Олімпійський».   39 318 глядачів. 30 градусів.

Вербич і Бєсєдін забили м’ячі у ворота «Славії».

Фото dynamo.kiev.ua.

«Динамівці» не кинулися стрімголов забивати. А спокійно і грунтовно організовували атакувальні дії. Така серйозність у поведінці господарів, а не квапливість, уже швидко принесла результат.
«Динамівці» чітко розіграли стандарт: Віктор Циганков відмінно виконав штрафний із правого флангу. Вийшла точна передача просто на ногу Беньяміну Вербичу. І той в один дотик відправив м’яч у ворота зблизька!
Утім, ця невдача не приголомшила пражан. Вони, ніби нічого й не сталося, продовжували пресингувати і йти вперед. Причому часто дуже гостро і небезпечно. Особливою активністю у складі «Славії» відзначався невтомний і дуже настирний Мирослав Стог.
Одне слово, для «Динамо» настав період не з легких. Гості атакували, мов празькі оси — в’їдливо і небезпечно. Але кияни до перерви вистояли.
Після відпочинку м’ячем знову більше володіли пражани. Але кияни таки підловили їх. Знову результативною передачею відзначився Циганков, який вивів на удар Артема Бєсєдіна.

***
Їндржиг Трпишовський:

— Хотів би подякувати своїм футболістам. Вони дуже старалися, намагалися перемогти. Провели хорошу зустріч.
Незарахований гол? Нічого особливого сказати не можу. Як рефері вирішив, так і правильно.
Що можу сказати про «Динамо»? Звичайно, це сильний суперник. Але ми також грали добре...
Олександр Хацкевич:
— Важка зустріч, обидва матчі були важкими. Здається, що команди грали у простий футбол, але було складно. Наша команда вміє терпіти, чекати на свій шанс. Добре, що перемогли, цей успіх наближає нас до групового етапу Ліги чемпіонів.
Початок був за нами, ми контролювали хід зустрічі. А після забитого м’яча почали більше грати впоперек поля і назад, самі розвертали себе до власних воріт. Треба більше ризикувати — робити передачі вперед. А передачі впоперек, навпаки, ускладнюють вихід із оборони.
До якої гри готувалися — така вона й була. Футбол «Славії» не змінився. У першому таймі ми дозволяли опонентам легко доставляти м’яч із флангів, а в другому перелаштувалися і нейтралізували цей козир суперника.
— Чому Буяльський залишився в запасі?
— Ми старалися більше контролювати м’яч, і в цьому компоненті Шепелєв кращий за нього. Також ми знали, що буде багато силової боротьби, а за таких умов уже Сидорчук і Гармаш комфортніше почуваються, ніж Віталій. До того ж, Буяльський отримав незначне ушкодження, тому ризикувати не було сенсу.
— Коли новачки вийдуть на поле?
— Супряга тренується індивідуально. Після юнацького Євро в нього була травма, тому йому знадобиться 10—12 днів на відновлення. Буено працює в загальній групі, але у важливих матчах я поки що довіряю гравцям, які вже давно з нами...

***

Отже, «Динамо» з честю здолало складний празький бар’єр і вийшло до плей-оф. Їхній суперник визначився в протистоянні пари: «Аякс» (Нідерланди, Амстердам) — «Стандард» (Бельгія, Льєж). Перший поєдинок завершився результативною нічиєю — 2:2. А в другому «Аякс» удома виграв — 3:0, і саме він гратиме проти «Динамо». 22 серпня — матч в Амстердамі, 28 серпня — в Києві.