Ось так буває: живеш поруч з людиною, знаєш її змалечку і не підозрюєш про її унікальний талант. Це про Олексія ФАТЄЄВА, юнака з районного центру Марківка на Луганщині. Як і всі однолітки, він грав у футбол, ганяв на велосипеді. А от голос... Так співати, як Олексій, ніхто не вмів, отже, за це його поважали особливо.

На знімку: Олексій Фатєєв (праворуч) на прийомі у Марківській райраді.

Співати він любив з дитинства. Бувало, візьме якусь річ, що нагадує мікрофон, — і починає уявляти себе на сцені. З одного боку, це тішило батьків, з другого — примушувало замислитись над його подальшою долею. Ініціативу виявила бабуся — відвела онука до районної школи мистецтв. Таким був початок. Після музичної школи Олексій продовжив навчання в музичному училищі, а далі вступив до Одеської національної музичної академії імені Нежданової.
Нині він уже на четвертому курсі й, можна сказати, має певний статус серед молодих талантів України. На першому своєму міжнародному конкурсі у Варні (Болгарія) Олексій став лауреатом 3-го ступеня, а після  у Всеукраїнському конкурсі в Полтаві посів ІІ місце. Олексій продовжував працювати над підвищенням своєї майстерності. І врешті на міжнародному конкурсі «Музичне мистецтво ХХІ століття» його назвали найкращим молодим співаком.
Цьогоріч, приїхавши в рідну Марківку на літні канікули, Олексій вирішив, так би мовити, відзвітувати перед земляками про те, чого досяг за роки навчання в академії. Цими «звітами» стали сольні концерти у місцевих будинках культури.
Земляки були вражені голосом Олексія, а деякі однокласники просто тішились від того, що з цим талановитим юнаком колись сиділи в школі за однією партою. На сільській сцені вперше наживо лунали оперні арії, які Олексій співав мовою оригіналу. Правду сказати, глядацькі зали не були заповнені вщент, оскільки жителі села не звикли до таких концертів, але ті, хто прийшов, не стримували своїх емоцій. Кричали «Браво!», «Молодець!», щиро захоплювались сильним красивим голосом Олексія і в душі пишалися своїм земляком: оперних співаків на Марківщині ще не було.
У майбутнього артиста напружений робочий графік, отже, приїхавши додому, він намагається максимально відпочити. «Найголовнішим для мене є сон. Потрібно виспатися — тоді й голос звучатиме краще, — розповідає Олексій. — Ввечері, коли є вільний час, ходжу на спортмайданчик. Це дає змогу підтримувати хорошу фізичну форму, що важливо для артиста. Планую успішно закінчити академію і стати відомим оперним співаком, прославляючи Україну за кордоном».

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото зі сторінки у Фейсбуку.

Луганська область.