У морському порту «Чорноморськ» Одеської області почалася реалізація великого проекту з днопоглиблення, у якому задіяно 15 спеціалізованих суден китайської компанії China Harbour Engineering Company Ltd. (CHEC).
— Масштабні днопоглиблювальні роботи є черговим етапом реалізації стратегії АМПУ з розвитку українських портів. Наше завдання — створювати всі необхідні умови для ефективної роботи приватних і державних стивідорних компаній, зокрема, збільшення вантажопотоку та розширення участі українських портів у міжнародних транспортних коридорах. Чорноморську в реалізації цих планів відведено важливу роль, — зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.
Китайська компанія проводитиме днопоглиблення на морському підхідному каналі до порту «Чорноморськ» і в операційній акваторії 1-го ковша Сухого лиману. Проект днопоглиблення, розроблений базовим інститутом Мінінфраструктури «Чорноморндіпроект», передбачає не тільки поглиблення, а й розширення підхідного каналу. Орієнтовний строк завершення робіт — до п’яти місяців.