Директор Берегівського лісгоспу на Закарпатті Богдан Шойного (на знімку у центрі) — керівник новаторського стилю і щиро вболіває за роботу. Він завжди шукає і впроваджує новітні методи. 

Цього разу закупив чотири мотоцикли, щоб завчасно запобігати виникненню пожеж. На двоколісних працівники лісової охорони швидко і будь-якої пори доби зможуть дістатися потрібного місця. І це стосується не лише запобігання загоранням, а й нагляду за тими, хто йде в лісові угіддя незаконно поживитися державним добром. Браконьєри, коли знають, що їх наздоженуть і на рівнині, і на гористій місцевості, поводять себе зовсім по-іншому.
— Наші ліси щоденно патрулює рейдова бригада по всій території, оператори стежать через відеокамери, а лісова охорона значно збільшила кількість рейдів, — каже Богдан Шойного. — Щоб лісові охоронці стали більш мобільними, лісгосп придбав мотоцикли.
Таким транспортом зручніше і ощадливіше долати відстані, ніж автомобілем, адже двоколісник пройде навіть вузькою лісовою стежиною чи бездоріжжям. Та й пального витрачає набагато менше. Згодом планують закупити ще кілька одиниць мототехніки.

Василь НИТКА.
Фото надано обллісмисливгоспом.