У Комітеті Верховної Ради з питань науки і освіти триває активна робота над напрацюванням нової редакції законопроекту № 7539 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав».
 

«Минулого тижня відбулося вже 24-те засідання робочої групи, яке без перебільшення можна назвати історичним! На ньому робоча група завершила розгляд найбільш значного та широкого блоку законопроекту, який стосується змін до другого розділу

«Авторське право» Закону «Про авторське право і суміжні права» (ст. 7-34). Після цього, не йдучи на довготривалу перерву, робоча група прийняла рішення продовжити роботу над законопроектом № 7539 та розпочати розгляд питань третього блоку — зміни до розділу III «Суміжні права» згаданого вище закону», — повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці перший заступник голови Комітету з питань освіти і науки Олександр Співаковський.

За його словами, на цих тривалих засіданнях робоча група напрацювала нові редакції положень законопроекту № 7539, що стосуються визначення:
об’єктів суміжних прав (ст. 35); змісту і суб’єктів суміжних прав (ст. 36);
термінів «відеограма», «фонограма», «виробник відеограми», «виробник фонограми» (ст. 1).

Засідання робочої групи триватимуть і надалі.