Кілька десятиліть тому в Бобринецькому районі на Кіровоградщині духові оркестри були чи не в кожному господарстві, на підприємствах, у школах. Проводились різноманітні конкурси на краще виконання музичних творів. На жаль, із часом ці колективи майже зникли. По-особливому щемлива музика духовиків, що підкреслює урочистість моменту, звучить тепер тільки на свята.

А от у селі Благодатне (колишнє Куйбишеве) голова місцевого фермерського господарства Володимир Івашина кілька років тому відродив оркестр. Його коштом були придбані нові, зовсім недешеві, інструменти. Захопилися ідеєю і стали основою оркестру та натхненниками постійних репетицій його сини — Володимир та Олег.

Нині колектив із 12 учасників (на знімку),

виступає не лише в Благодатному. Полюбляють цю особливу музику, що зачіпає душу більше, ніж будь-яка інша, і в райцентрі, і в сусідніх селах також. Нещодавно оркестр виступав у сусідній Витязівці, де публіка, яка відчутно скучила за живим виконанням, жваво вигукувала: «Заграйте, хлопці! Ще заграйте!»

Ось так і збирає вже кілька років благодатненців — дорослих чоловіків і молодих хлопців (двом наймолодшим учасникам колективу — по 15 років, а найстаршому — 65) незвичне нині хобі, щоб дарувати людям радість. А завдячувати за цю розкіш — чути духовий оркестр і насолоджуватися його чарівним звучанням — односельці, жителі та гості району мають великій, дружній родині Івашин, які вміють вирощувати хліб, шанувати людей, дарувати їм відпочинок для душі.

Кіровоградська область.

Фото Віталія МОСКАЛИКА.