Депутати Тернопільської обласної ради підтримали пропозицію, аби навести лад із лижними трасами в Підгородньому, що в Тернопільському районі. Відповідне звернення надіслали Міністерству молоді та спорту. 
«У цьому документі ми звертаємося до міністерства та Федерації біатлону України із запитаннями, чи потрібна їм ця лижна траса, чи можна очікувати державної допомоги на утримання цього об’єкта? Мені дуже прикро, що депутати попередніх скликань не вживали жодних заходів задля збереження біатлонної бази. Через це ми сьогодні маємо проблеми. Подекуди місцеві мешканці приватизували частину земель у середині цієї лижної траси. Щоб з’ясувати, чому так сталося, ми звернулися до силових структур. 
Таким чином, нинішній склад депутатів поставив собі за мету розв’язати проблему з цим об’єктом, і в свою чергу ми зробимо все можливе, аби біатлонна база належно функціонувала. Мені приємно, що саме фракція «Батьківщини» в обласній раді виступила за збереження території цієї траси», — сказав керівник ВО «Батьківщина» на Тернопільщині, перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний (на знімку)

Крім того, депутат зазначив, що важливим є виведення цих лижних трас із меж заповідника, надавши окремі кадастрові номери цим ділянкам.

Підготувала наш власкор у Тернопільській області Надія МИКОЛАЙЧУК.