Тернопільський державний медичний університет імені Горбачевського у складі консорціуму університетів здобув перемогу в конкурсі Еразмус+ із проектом «Інноваційна реабілітаційна освіта — запровадження в Україні нових магістерських програм».
Цей проект — один із п’яти переможців від України. Загалом до конкурсу було допущено 98 українських проектів, повідомляє прес-служба цього вишу.
До слова, консорціум складається з університетів Латвії, Польщі, Фінляндії, Литви, Європейської федерації адаптивної фізичної активності та українських партнерів, зокрема Національного університету фізичного виховання і спорту України, Центру тестування при МОЗ України, Тернопільського державного медичного університету, Львівського державного університету фізичної культури, Сумського державного університету.
Асоційованими партнерами проекту є Міністерство охорони здоров’я України та громадська організація «Союз ветеранів АТО з інвалідністю». Мета проекту — створення умов для роботи якісних нових магістерських програм із фізичної терапії, ерготерапії. Його актуальність є важливою у зв’язку з новітніми реформами в галузі медичної реабілітації в Україні. Тривалість проекту — три роки.

Підготувала наш власкор у Тернопільській області Надія МИКОЛАЙЧУК.